Kuva: Petri Hara

Otto Inveniuksen takaa-ajokilpailu mureni ampumapaikoilla. Kakkossijalta matkaan startannut SoisAH:n urheilija ampui heti ensimmäiseltä makuupaikalta kaksi sakkoa ja putosi yhdeksänneksi.

Tosin tässä vaiheessa eroa kärkeen oli vain 23 sekuntia. Toisen makuun jälkeen peli ei ollut vielä selvä, sillä eroa ykkösenä kulkeneeseen Norjan Martin Uldaliin oli 30 sekuntia ja edessä mennyt Bulgarian Blagoy Todev tarjosi hyvän peesiavun.

Lopullisesti mitalihaaveet katosivat pystyammunnoissa, jotka toivat yhteensä viisi sakkoringiä.

Maalissa Otto oli viidestoista 2,03 voittajaa perässä. Maailmanmestaruuden voitti jälleen Norjan tähti Martin Nevland, joka löi toiseksi sijoittuneen Todevin 14 sekunnilla.

Norjan Uldal otti kisojen kolmannessa startissaan jo kolmannen pronssimitalin.

Kilpailun toinen Suomen ja SoisAH:n edustaja Jonni Mukkala lähti matkaan sijalta 21, ampui kuusi sakkoa ja oli maalissa 39. noin 4,5 minuuttia kärjestä.

MM-kisojen ohjelmassa on vielä viestejä. Nuoremmat kisaavat tiistaina ja vanhemmat keskiviikkona.