Otto piti lauantaina Antoine Guigonnat´n takanaan ja kaksikko morjesti iloisesti maalissa. Ranskalainen ei ole turha kaveri, sillä tilillä on sekaviestin maailmanmestaruus viime vuodelta ja yhteislähdön MM-hopea kolmen vuoden takaa. Maailmancupin osakilpailuissa hän on ollut kuusi kertaa kolmen parhaan joukossa. Kuva: NordicFocus

Otto Invenius pisti SoisAH:n seuraennätyksen kahdesti uusiin Holmenkollenilla. Iso-veli Tuukka sijoittui parhaimmillaan maailmancupissa 82:ksi Oberhofin pikakilpailussa yli viisi vuotta sitten (5.1.2017).

Otto oli perjantain pikakilpailussa 55., ja paransi lauantain takaa-ajossa 48:nneksi.

– Ei tässä vielä olla siellä, missä haluaisin olla. Veto oli ihan ookoo, mutta ei joukon perällä ole kiva hiihtää, Otto tuumi.

Rankka keli ja rankka maasto söivät miestä, joka kaikesta huolimatta oli enemmän kuin innoissaan ensimmäisestä maailmancup-viikonlopusta.

– Mies hyytyi ja jos eroa on kärkeen viisi minuuttia, niin tietääpähän ainakin mitä kesällä tehdään. Motivaatiota tuli hirveästi treenikaudelle, hän selvitti ikään kuin lenkille pitäisi päästä jo kiireesti.

Holmenkollenin suoritukset olivat mukava kruunu onnistuneelle kaudelle. Pikakilpailussa maailmancupin pisteet jäivät yhden pummin eli reilun parinkymmenen sekunnin päähän.

Takaa-ajossa sijaluku parani lähemmäksi viimeistä pistesijaa eli 40. sijaa. Ajallisesti eroa jäi 57 sekuntia.
– Ammuntoihin olen tyytyväinen. 80% on sitä, mitä olen viime aikoina ampunut.

Pikakilpailussa putosi 8/10 taulua ja takaa-ajossa 16/20.

Vaikka osanotto oli täysin Olli Hiidensalon sairastumisen varassa, oli Otto lopulta takaa-ajossa toiseksi paras suomalainen Tero Seppälän jälkeen.

Kisahuumasta hän pääsi nauttimaan loppusuoralla, kun täysi kisakatsomo kohahti Oton maaliin tulolle.

– Maalisuoralle tuovasta kumpareesta ponnistin kunnon ilmalennon ja se sytytti kisakatsomon. Monet katsojat tulivat kisan jälkeen sanomaan, että oli komea loikka, Otto naureskeli pienelle lisänumerolleen.

Otto otti yleisönsä ja sai kisojen jälkeen jakaa innokkaille lajifaneille nimikirjoituksia sekä olla mukana selfieissä.

– Sunnuntaina otan varasauvoja mukaan, kun Mari ja Tero ovat mukana yhteislähdöissä. Ja ennen kaikkea nautin kisatunnelmasta, maanantaina kotimaahan suuntaava huippu-urheilijan alku lupasi.

JuHu