Mikkelin SM-kisoissa kisailleet Pyry Stevander (supersprintin 13. ja normaalimatkan viides), Vili Kotikumpu (neljäs ja kuudes) sekä Anssi Kuittinen (17. ja 13.) ovat tiukasti mukana myös Oulussa. Kuva: Rauno Ylönen

Kansainvälinen kilpailukausi on paketissa, mutta kotimaan laduilla kisaillaan edelleen. Tulevana viikonloppuna ohjelmassa ovat kauden tärkeimmät SM-kilpailut, kun ampumahiihtoväki kokoontuu Ouluun.

Kuluva talvi on ollut sikäli erikoinen, että yleensä kahden SM-viikonlopun sijasta nyt nuorten ja yleisen sarjan mitalit jaetaan kolmella paikkakunnalla.

Tammikuussa nuoret kilpailivat Hämeenlinnassa, helmikuussa yleisen sarjan normaalimatkan ja ensimmäistä kertaa ohjelmassa olleen supersprintin mestaruuksia jahdattiin Mikkelissä ja nyt Oulussa haetaan valtakunnan parhaita viesteissä, pikakilpailuissa sekä yleisen sarjan osalta myös yhteislähdössä.

Soisalon Ampumahiihtäjät ilmoitti Ouluun neljä viestijoukkuetta ja yhteensä kolmetoista urheilijaa. Viime päivien aikana on tullut muutamia ilmoituksia sairastapauksista, joten aivan täydellä voimalla SoisAH ei pääse iskemään.

Yksi kauden päätavoitteista tulee vastaan heti perjantaina, kun edessä on lajien kuninkuusmatka. Miesten viestin valtiaat ovat tunnetusti seurahierarkian keulakuvia. SoisAH:lla on aiemmilta vuosilta kaksi mitalia, mutta mestaruus puuttuu.

Oulun kokonaistavoitteesta on vaikea sanoa mitään varmaa. Puolenkymmentä mitalia ”suattaapi tulla tai olla tulematta”.

JuHu