Jos on ampumahiihdolla Ruotsissa ongelmia saada kaikki lajista kiinnostuneet juniorit mahtumaan mukaan harjoituksiin, niin kovin kaukana samainen tilanne ei ole Leppävirrallakaan. Kun Oton ja Jonnin vetämästä harjoituksesta oli laitettu ”kaikessa hiljaisuudessa” tietoa Leppäkertun koululle, ilmestyi h-hetkellä urheilukentälle toistakymmentä hyvin innokasta hiihtourheilijaa.

Leppäkertun koulun liikuntavastaava Taina Invenius oli kysynyt muutamia junioreita ja heidän vanhempiaan tutustumaan lajiin, ja rakensi ammatti-ihmisenä yhdessä Oton kanssa tapahtuman rastit.

Otto yhdessä harjoittelukaverinsa Jonnin kanssa veti loistavasti puolitoista tuntia kestäneen session. Ohjelmassa oli hiihdon kummallisuuksia eri tavoin, kuten esimerkiksi sauvoitta hiihtämistä ja laskutekniikkaa kentän viereisessä kumparikossa.

Poikien tarjoaman hiihtoharjoittelun ohessa Pihka opasti yhdessä Joukon kanssa ampumista seuran ilmakiväärillä.

Ilta päätettiin tiukkaa kilpailuun, jossa ampumapaikalla ei ollut käytössä aseita vaan kohteina olleita tyhjiä pulloja tähtäiltiin tennispalloilla.

Tapahtuman annista paikalla olleet olivat yksimielisiä.
– Tällaista kaivataan lisää, oli taustajoukkojen sanoma.

Innokkaimmat vanhemmat ehtivät jo miettimään välinehankintoja.
Vaikutti siltä, että harrastajien puutteen vuoksi ampumahiihtoa ei tarvitse paketoida Leppävirralla. Ja iso kiitos ”buumista” kuuluu seuran loistaville ykköstykeille, jotka ovat puskeneet mahtavasti kohti valtakunnan kärkeä, ja matka jatkunee edelleen kohti lajin ehdotonta huippua.

JuHu

Kuvat: Tauno Herranen