Kasperi tuulettaa ykkösenä. Toiseksi sijoittui Oulun Ossi Turunen ja kolmanneksi Puijon Sisu Miettinen. Kuva: Janne Paasonen

Sunnuntain pikakilpailun jälkeen urheilijoiden viesti oli kovin yhtenäinen. Kauden avausviikonloppuna kaksi tiukkaa kisapäivää käy jäseniin, ja hyvin harvat kehuivat tuntojaan kisarupeaman päätteeksi.

– Huonon tuntuista tekemistä, mutta näytti kello tykkäävän, Jonni Mukkala kuvaili kisaansa.

Lauantain tavoin hän ampui kolme sakkoa, ja hiihti päätöslenkin hurjaa vauhtia. Lopputuloksena oli yhdeksäs sija 1,11 kisan voittaneelle Ukrainan Anton Dudchenkolle hävinneenä.

Dudchenko ja toiseksi sijoittunut Haapajärven Tero Seppälä ampuivat puhtaasti. Kolmanneksi sijoittunut Tuusulan Jaakko Ranta ampui pystyltä yhden sakkoringin, mutta viikonvaihteen esitykset riittivät maailmancupin paikkaan.

Jonni jatkaa kautta marraskuun viimeisenä päivänä IBU-cupin avauksessa Kontiolahdella.

– Tietysti ohilaukaukset olisi voinut ampua sisään, niin tilanne voisi olla toinen. Mutta kunto on hyvä ja vauhtikapasiteetti on kehittynyt, joten lähden jatkamaan talvea luottavaisena, Jonni suunnitteli.

Jonnin loppuveto oli jälleen tyrmäävä. Hän löi viimeisellä 3,3 km:n lenkillä Seppälää, Rantaa ja Harjulaa noin 20 sekunnilla, Dudchenkoa 11 sekunnilla, ja Ottoakin yli 12 sekunnilla.

Otto oli kisassa kahdella sakolla kymmenes. Eroa Jonniin jäi 0,3 sekuntia.

– Aika lailla samanlaista oli kuin lauantaina. Kunto ei ole paras mahdollinen, mutta suoritus oli ookoo. Selvisin kahdella sakolla, Otto selvitti.

Torstaina lähtee lento maailmancupin avaukseen Östersundiin.

– Östersund voi olla vielä vaikea kisa. Peukalovamma sotki viikkojen ajan harjoittelua, ja kuntoon pääsy voi ottaa aikaa. Mutta huippukunto löytyy enemmin tai myöhemmin, Otto vakuutti.

Pihka vauhdissa Kontiolahden stadionilla. Kuva: Janne Paasonen

Jimi Klemettinen sijoittui sunnuntaina 19:nneksi. Sakkoja kertyi kolme (1+2).

– Pettynyt olen, jostakin syystä ei vaan kulje niin kuin toivoisin. Tänään oli kaikkinensa huono päivä, Jimi tarinoi turhankin kriittisesti, sillä viikonlopun esitykset voivat hyvinkin tuoda edustuspaikan IBU-cupiin.

– Jos ei tule kisapaikkaa, niin sitten keskitytään harjoitteluun.

Vili Kotikumpu avasi sunnuntain väkevästi. Hän ampui makuulta puhtaasti ja oli ensimmäisissä väliajoissa peräti yhdestoista. Kova alku ei kantanut, sillä pystyltä tuli neljä sakkoa ja tuloksena oli 25. sija.

Anssi Kuittinen oli 33. neljällä (3+1) sakolla.

Junioreista näkyvimmin oli esillä Kasperi Sirviö, joka voitti 17-vuotiaiden kuusi kilometriä. Ammunta toi vain kaksi (1+1) sakkoa.

– Ihan mukava fiilis tästä jäi, vaikka osa ikäluokan pojista kisaili sarjaa ylempänä, Kasperi kertoi ja lupasi lähteä Imatran joulukuun kisoihin.

19-vuotiaiden tyttöjen kuudella kilometrillä Pihka Paasonen oli kahdeksas kolmella (1+2) sakolla. Hänen viikonlopun suorituksissaan näkyi ja tuntui Kontiolahden tiukat leiriviikot, joilla rakennetaan kuntoa talven tärkeimpiin kisoihin.

Pihka on harjoitellut loisto-oloissa ja käynyt samalla Kontiolahden lukiota jo parin kuukauden ajan. ”Komennus” on ohi tulevan viikon jälkeen.

15-vuotiaiden poikien 4,5 km:llä Sisu Suvinen sijoittui neljällä sakolla (3+1) viidenneksi ja Vinski Ruotsalainen kolmella sakolla (3+0) kuudenneksi.

Yhdeksän urheilijan osumisprosentti oli 68,9%, kun 90 taulusta tippui 62.

JuHu