Jimi ja Otto ehtivät kesäkaudella yhteiselle rullahiihtolenkille. Lenkkeily on tuottanut tulosta, molemmat valittiin edustustehtäviin. Kuva: Emilia Irvankoski

Ampumahiihtokausi käynnistyi Soisalon Ampumahiihtäjiltä väkevästi. Suomen Ampumahiihtoliitto julkaisi maanantaina ensimmäiset maajoukkueet maailmancupiin ja IBU-cupiin, ja mukaan mahtui kolme seuramme urheilijaa.

Otto Invenius matkaa Ruotsin Östersundiin kisaamaan maailman parhaiden kanssa maailmancup-avauksessa ja Jonni Mukkala sekä Jimi Klemettinen valittiin Suomen joukkueeseen IBU-cupin ensimmäisiin kisoihin.

Otto päätti viime kauden erinomaisesti Holmenkollenilla Oslossa. Hän oli jokaisessa kolmessa kisassa maailmancupin pisteillä. Uran paras sijoitus tuli pikakilpailusta, jossa hän oli upeasti kahdestoista.

Jonni oli viime talvena kuusi kertaa IBU-cupin pisteillä. Paras sijoitus tuli Pokljukan pikakilpailusta tammikuussa, kun hän oli hienosti kahdeksas.

Jimille miesten edustustehtävä on uran ensimmäinen. 18-vuotiaita on nähty harvoin Suomen maajoukkueasussa yleisessä sarjassa.

Maailmancup alkaa Östersundissa lauantaina 25. päivä sekaviesteillä. IBU-cup käynnistyy normaalimatkalla Kontiolahdella marraskuun viimeisenä päivänä.