Otto treenaa ja kisailee Östersundin maisemissa vielä alkavan viikon. Kuva: NordicFocus

Otto Inveniuksen maailmancupin avaus Östersundin normaalimatkalla toi tullessaan 68. sijan. Neljän ammunnan kisassa suhahti neljä kutia ohi eli osumisprosentiksi tuli 80.

– Sanon ensinnäkin, että olen tuloksesta huolimatta tyytyväinen kisaan. Tein kunnon mukaisen suorituksen kilpailussa, joka käytiin minun huonoimmalla kisamatkalla ja minulle huonosti sopivassa maastossa, Otto summasi yksiselitteisesti.

Hän muistuttaa, että kauden avaukset ovat olleet aina vaikeita.

– Tämä on tuntemusten mukaan uran toiseksi paras avaus. Vain 17-vuotiaana Idressä tullut IBU-cupin pikakilpailun kymmenes sija menee edelle.

Normaalimatka painottaa ammuntaa, koska jokainen huti tuo loppuaikaan lisää minuutin.

– Ammunnat kulkivat aika erikoisesti. Makuut ovat olleet viime aikoina tosi varmoja, ja nyt ammuin makuilta kolme ja pystystä yhden ohi. Toinen makuuammunta tuntui ehkä liiankin hyvältä ja sorruin tähtäämään liian kauan, Otto puntaroi hiukan ihmeissään.

Fluorittomilla suksilla hiihtämistä hän piti aiempaa raskaampana, mutta samaan hengenvetoon kehaisi Suomen huoltojoukkoja.

– Kyllä minulla oli muihin verrattuna todella hyvä suksi alla.

Östersundin jatkoon Otto suhtautuu positiivisesti.

– Toivottavasti pääsen mukaan viestiin torstaina, ja sen jälkeen viikonloppuna ohjelmassa ovat vielä pikakilpailu ja takaa-ajo. Ne käydään minulle paremmin sopivilla lenkeillä, Otto selvitti.

Suomalaisittain Östersundin normaalimatkat sujuivat alavireisesti. Ammunta kulki koko lailla hyvin (195 taulua, 166 osui = 85,1%). Suksella jäätiin aivan liikaa.

Sekä miesten että naisten kilpailussa Suomella oli mukana täysi edustus eli viisi kilpailijaa, mutta kymmenestä kisaajasta vain kaksi urheilijaa ylsi lopputuloksissa 50 parhaan joukkoon.

Östersundin maailmancupin jatkuessa IBU-cup lähtee liikkeelle Kontiolahdella torstaina. YLE Areena näyttää myös Kontiolahden kisat.

JuHu